CONCLUSIONS

Aquells aspectes en els que segurament hi ha més consens a nivell de tot el grup són els següents:

- Preocupa que les possibles retallades en el sector puguin afectar-ne la productivitat i el servei, i per tant és fonamental trobar mesures de contenció de costos que no impliquin un empitjorament del servei, com ara una utilització energètica més eficient, utilització del material de forma més coherent i d’altres mesures en aquesta mateixa direcció.

Millorar la productivitat sense necessitat d’implementar mesures pròximes a l’explotació laboral, mitjançant sistemes de direcció eficients, coherents amb els recursos i amb les persones.

- El pla estratègic de RSC a l’ICS està tot just en el període inicial i per tant no ens hem de precipitar en aquest camp. S’ha de fer un seguiment proper a la seva evolució però les millors propostes i els millors anàlisis es podran fer al final del període. No obstant, les decisions que prengui l’ICS han de ser fidels amb el que implica ser una empresa responsable: tenir en compte els interessos i expectatives dels seus grups d’interès.

- S’han de prendre mesures per motivar el personal sanitari en moltes línies (formació específica i intel·ligència emocional), condicions laborals, formació i promoció interna entre moltes d’altres, i evitar la fugida de talents.

- Importància d’invertir en investigació i formació per no comprometre la productivitat a mig / llarg termini.

- Importància d’una bona gestió de queixes, reclamacions i suggeriments per implementar millores constantment i detectar problemes.